Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

09.05.17.
Međunarodni projekti

Konferencija povodom 20. godišnjice provođenja Marie Sklodowska - Curie akcija

U 20 godina provedbe, kroz programe Marie Sklodowska - Curie financirano je preko 100.000 istraživača i istraživačica koji su dio globalne MSCA alumni mreže, među čijim se članovima nalazi i 8 dobitnika Nobelove nagrade te jedan dobitnik Oscara. Program Marie Sklodowska - Curie, najvažniji je program Europske unije koji, financirajući izvrsnu znanosti, ne potiče samo međunarodnu mobilnost, već i mobilnost između različitih sektora. Time Program doprinosi poticanju inovacija, razvoju novih proizvoda i stvaranju dodatne vrijednosti u društvu.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe Europske unije organizira konferenciju povodom 20. godišnjice provođenja Marie Sklodowska - Curie akcija''20 years of MSCA in Croatia and future perspectives for researchers' mobility''. Konferencijom će se ujedno obilježiti završetak provedbe projekta "Novi međunarodni projekt stipendiranja i mobilnosti za iskusne istraživače – NEWFELPRO".

Konferencija će se održati 19. i 20. lipnja 2017. godine u Zagrebu. Preliminarni program nalazi se u privitku.

Novi međunarodni projekt stipendiranja i mobilnosti za iskusne istraživače – NEWFELPRO, koji završava 31. prosinca 2017. godine, ujedno je i 100. Marie Curie COFUND te jedini program ove vrste u Jugoistočnoj Europi. Cilj NEWFELPRO je bio podrška znanstvenicima u provođenju kvalitetnih projekata, izgradnji međunarodnih mreža te promociji hrvatske znanosti u svijetu. Ukupno je financirano 76 projekata domaćih i inozemnih znanstvenika, ukupne vrijednosti oko 6.1 milijuna eura.

Cilj konferencije je dodatno približiti hrvatskim znanstvenicima Marie Sklodowska - Curie programe, razmijeniti iskustva u dosadašnjoj provedbi programa i projekata financiranih u okviru MSCA, ali i otvoriti raspravu o dosadašnjem uspjehu Okvirnog programa za istraživanje i inovacije Obzor 2020. kao i mogućnosti za novi okvirni program.

Konferenciji će prisustvovati predstavnici Europske komisije, Europske izvršne agencije, ministarstava nadležnih za znanost i obrazovanja te znanstvenici iz Hrvatske i inozemstva. Cilj nam je kreirati platformu za otvoreni dijalog o javnim politikama u području znanosti s posebnim naglaskom na okvirni program i promicanje sinergije između različitih mjera, aktivnosti i financijskih instrumenata.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a prijava je moguća putem sljedeće poveznice ovdje. Prijave su otvorene do 25. svibnja 2017. godine!

Radni jezik konferencije je engleski jezik.

Daljnje obavijesti o konferenciji i prijavama bit će dostupne na službenim internetskim stranicama NEWFELPRO projekta,  Agencije za mobilnost i programe EU i Ministarstva znanosti i obrazovanja.