Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

Sport na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli

Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ je, kako bi oplemenio standard studentskog života, akademske godine 2004./2005. organizirao studentske sportske aktivnosti. Glavni pokretač i sadašnji koordinator sportskih aktivnosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli je dr. sc. Dean Sinković, MBA, koji također trenira neke od ekipa.

Sport na Sveučilištu Jurja Dobrile organiziran je u tri cjeline: rekreativnu, natjecateljsku i kolegij tjelesne i zdravstvene kulture. Rekreativne aktivnosti dostupne su i besplatne za sve studente Sveučilišta i njihov raspored uvijek možete naći na našim web stranicama namjenjenima sportu (vidi: termini treninga). Natjecateljski dio podrazumijeva sudjelovanje na domaćim i međunarodnim natjecanjima i turnirima gdje nastupaju najspremniji studenti i studentice. Od 2005. godine naši studenti su sudjelovali na brojnim natjecanjima na kojima su ostvarili vrhunske rezultate (vidi web link: Rezultati). Do sada su se naše ekipe natjecale na međunarodim turnirima u Milanu, Parizu, Barceloni, Valenciji, Rimu, New Yorku, Beogradu, Dublinu te na brojnim domaćim natjecanjima i turnirima.

Na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli do sada su oformljene sljedeće sportske ekipe:

1. Futsal - mali nogomet (muški)

2. Košarka (muški)

3. Odbojka (muški i žene)

4. Odbojka na pijesku (žene)

5. Rukomet (muški)

6. Tenis (muški i žene)

7. Stolni tenis (muški)

8. Šah (muški i žene)

9. Karate

Ekipe su u potpunosti opremljene (dresovi, lopte, torbe i sl) i omogućeni su im treninzi u dvoranama i sportskim terenima širom Pule.

Sportske aktivnosti na Sveučilištu su iznimno važne u smislu psiho-fizičkog razvoja studentata. Putem sporta olakšava se komunkacija između profesora i studenata te između samih studenata. Nastupima na domaćim i međunarodnim natjecanjima studenti imaju priliku upoznati gradove, kulturu i studente iz drugih krajeva Hrvatske, Evrope i Svijeta te time dodatno obogatiti svoje studentsko iskustvo.   

Uz potpunu podršku rektora prof. dr. sc. Marčela Dujanića, pročelnice Odjela za ekonomiju i turizam prof. dr. sc. Marli Gonan Božac, Pulskog sveučilišnog sportskog saveza, Studentskog zbora i ostalih studentskih udruga studenti imaju priliku sudjelovati u vrhunskim aktivnostima koji su za svaku pohvalu, pri čemu mogu birati hoće li to biti samo za rekreaciju ili će svojim trudom i sposobnostima pridonijeti još boljim rezultatima naših momčadi. Osim direktnih okršaja s profesorima na kojima možete izbaciti svoje frustracije (nemojte ovo shvatiti doslovno!) imate priliku razvijati i timski rad te se dobro zabaviti i baciti u formu. Uživajte, jer svi su dobrodošli!!

Za sve dodatne informacije o sportskim aktivnostima na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli i Fakultetu ekonomije i turizma «Dr.Mijo Mirković» možete se obratiti našem koordinatoru sportskih aktivnosti Deanu Sinkoviću.

Dr. sc. Dean Sinković, MBA
Koordinator sportskih aktivnosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma «Dr.Mijo Mirković»  Pula
Email: dsinkov@efpu.hr
Tel: 052 377 086
Fax: 052 216 416
Mob: 099 1908 163