Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

19.11.12.

Poziv na javnu raspravu "Načela i kriteriji vrednovanja znanstvenih organizacija u RH"

AZVO

U tijeku je izrada dokumenata za postupak reakreditacije znanstvenih ustanova u Republici Hrvatskoj, a koji vodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje. Predviđeno je da se postupak reakreditacije provodi na temelju tri dokumenta: Načela i kriteriji vrednovanja znanstvenih organizacija u RH, Postupak za reakreditaciju znanstvenih organizacija i Obrazac za izradu samoanalize. Nacrt temeljnog dokumenta Načela i kriteriji vrednovanja znanstvenih organizacija u RH izradili su djelatnici agencije prema uputama posebno oformljenog povjerenstva sastavljenog od 19 članova predstavnika javnih znanstvenih instituta, privatnih znanstvenih organizacija, Područnih znanstvenih vijeća, Rektorskog zbora i Akreditacijskog savjeta Agencije.

Načela i kriteriji vrednovanja znanstvenih organizacija u RH prošla su postupak međunarodne recenzije od strane znanstvenika iz inozemstva (Humboldt Universität u Berlinu, Aalborg University iz Danske, Slovačka akademija znanosti i Weizmann Institute of Science iz Izraela) koji dolaze iz različitih znanstvenih disciplina (društveno-humanističkih, tehničkih, bio-medicinskih i prirodnih znanosti) te su upoznati s hrvatskim sustavom znanosti.

Dionici u sustavu znanstvenih organizacija pozvani su svoje komentare, prijedloge i primjedbe na dokument Načela i kriteriji vrednovanja znanstvenih organizacija u RH dostaviti u pisanom obliku na elektroničku poštu Agencije:

akreditacija-znanost(pri)azvo.hr